От х:

Днес в x:

Гняв заля площад „Свобода”, яйца летят по EVN

Гневни граждани на Хасково изпълниха площад „Свобода” в 11 часа днес, протестирайки срещу безобразията на монополите и тежките условия на живот. Протестът бе организиран във Фейсбук, но много от събралите се поне 400-500 души бяха хора на преклонна възраст. Мнозина носеха и плакати срещу монополистите от EVN, срещу ГЕРБ, срещу енергийната мафия.

Въпреки че протестът не бе официално разрешен, охраняващите го полицаи не се намесваха, а наблюдаваха благоразумно отстрани.

На сцената на площада се изправиха пенсионери, които държаха речи, но те не въодушевиха събралото се множество. Лидерът на едно от сдруженията на третата възраст – Йордан Петров се опита да охлади страстите, като предупреди, че няма разрешение за митинг, да не се предприема шествие до офиса на Енергото, но младежите не го послушаха и тръгнаха през площада. Шествието прекоси бул. „България”, а униформените проявиха благоразумие и не се опитаха да го спрат. Но пък побързаха до оградят със защитен кордон сградата на EVN.

Народното недоволство издигна на оградата Надка Колева, която гласно изрази народния гняв: Омръзна ни да ни мачкат, омръзна ни да живеем с мизерни доходи, омръзна ни монополите да ни смъкват кожата от гърба.

„Монополистите са мафия! И Енергото, и ВиК! Подавайте жалби до EVN, и не плащайте сметките! Ако това правителство не ги отстрани, ние ще отстраним правителството”, каза тя покачена на оградата.

„Мафия! Мафия! Всеки ден ще е така до победата!”, скандираха протестиращите.

Към прозорците на Енергото полетяха и няколко яйца.

В заключение мнозинството постигна съгласие да събира всяка вечер пред офиса на EVN, за да продължи своя граждански протест.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини