От х:

Днес в x:

Арестуваха „доставчици” на момичета за секс в Пловдив

Задържани са трима, доставяли жени за платен секс в Пловдив, съобщава пресцентърът на МВР.

Спецакцията на ГДБОП е проведена вчера. В момент на транспортиране на две жени до хотел в града бил задържан лидерът на групата К.В. на 46г. - криминално проявен за управление на МПС в срока на изтърпяване наказание лишаване от право на управление, за управление на МПС в нетрезво състояние и за склоняване към проституция.

При претърсването на мястото, в автомобила и дома му спецполицаите открили множество календари – тип визитки за предлагане на секс услуги, 2 мобилни телефона, 10 СИМ карти, сумата от около 450 лв., преносим компютър и бял лист хартия с остатъци от бяло прахообразно вещество.
Последвало задържането и на двамата му съучастници – А.Н. на 35г., криминално проявен за измама, и Г.М. на 27г. По първоначални данни те били ангажирани с транспортирането на подбраните момичета.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 155, ал. 3 и чл. 159а от НК,  под наблюдението на Районната прокуратура -  Пловдив. На тримата мъже са с повдигнати обвинения и спрямо тях е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Работата по разследването продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини