От х:

Днес в x:

Заралия изгоря с 3 бона за винетка

33-годишният Румен Петков е още в ръцете на ДАИ

Шофьор на фирмен камион със старозагорска регистрация ще купува „златна“ винетка. Вместо обичайната цена от 684 лв, той ще плати 3 684 лв, след като се начисли и глобата от акта за шофиране без валиден винетен стикер. Тази година санкцията е завишена и за неговия клас камиони е точно 3 бона. 

Нещо повече, возилото се спира от движение, до закупуване на винетка и плащане на акта.

Лошата новина сполетя 33 годишния Румен Петков в 10.30 часа около комплекс „Щъркелите“ ,в посока Димитровград. Там бе полицейската засада, осъществявана по линия на Tispol. В нея спрените возила се проверяват за всичко, но за разлика от аналогичния холандски метод, проверката не се осъществява само от КАТ. На място имаше хора от ДАИ, икономическа полиция, че дори и криминалисти. Търсеха всичко, от техническа неизправност и документални несъответствия, до контрабанда. Обаче не намериха нищо. След което с поуспокоения шофьор се зае опитното око на КАТ и веднага докара кахъри на младия мъж. В следващият четвърт час Румен говореше /вероятно с шефа си/ по телефона, поради което не бе контактен за журналисти. Дочу се обаче тъжното „нищо не можем да направим“. 

Случаят повдигна малък казус между присъстващите проверяващи. Според едни глобата трябваше да е на фирмата собственик на камиона -старозагорската ЕLMI LTD . На камиона обаче пишеше „Превоз за собствена сметка“ и други смятаха, че санкцията се полага на водача. Какъвто и да бе края на униформения дебат, сигурното бе, че акт за 3000 лв имаше. 

Само за два часа 15 тежкотоварни камиони минаха през засадата. Нарушител бе само заралията. Акцията продължава до 13 часа.

Г.Христов

През това време КАТ спираше всичко леко и тежкотоварно на 4 колела
В края на проверката лъсна липсата на винетката
Другите се разминаваха с глобите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини