От х:

Днес в x:

Наредба: всеки офис и магазинче в Хасково с разделно събиране на боклука

Всеки офис, магазин, цех трябва да събира отпадъците си разделно. Това става задължително с допълнение на Наредба за управление на отпадъците, което ще бъде разгледано и гласувано на сесията на Общинския съвет в Хасково на 1 март.

Според новите правила в нормативния акт ползвателите на търговски обекти, производствени и административни сгради са длъжни да събират разделно отпадъците от своята дейност, в съответствие със закона за управление на отпадъците, който бе приет миналата година. За разделното събиране на боклука ще се използва създадената вече в града система. Община Хасково има сключен договор с „Екопак България“ от 2011 година.

Големите стопански обекти, които реализират по-голям обем отпадъци от съществуващия капацитет на системата за разделно събиране, трябва да сключат отделни договори с фирми, които притежават разрешително за тази дейност, предвижда обновената Наредба.

Системата за разделно събиране на боклука е задължителна за урбанизираната територия на град Хасково, а в селата тя ще се прилага при възможност.

Тя включва зелени, жълти и сини съдове за отпадъци от опаковки, различни от тези за битови отпадъци. Задължително се осигурява минимален общ обем на съдовете 3300 литра на всеки 600 жители.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини