От х:

Днес в x:

Хвърлянето на боклука-опасно за живота

Изхвърлянето на боклука става от пътното платно, което може да е опасно

Хвърлянето на боклука в Хасково е опасно за живота, смята нашия читател с фамилия Костадинов, в писмо до редакционната ни поща. Съгражданинът ни обръща внимание върху нещо на пръв поглед дребно, но което може да ни коства нерви и ...живот. Според Костадинов, бобрите в които се изхвърлят битовите отпадъци са поставени така, че застрашават безопасността на изхвърлещите боклука. Ето как вижда нещата той:

„... Отдавна ме измъчва безхаберието на общинската комисия по безопасност на движението,почистващата фирма титан ,КАТ и др. които са свързани с по долу изложения проблем. Всеки от нас се сблъсква с него особено децата ни изхвърляйки боклука си трябва да навлезеш в лентата за движение при това с гръб към преминаващите ППС, което е доста опасно!А всичко това може да се оправи като бобрите се обърнат с отвора към тротоара както е редно .С една заповед или предписание на институциите това ще е факт за ден и то без финансови средства ще се облекчат гражданите на града!Благодаря Ви“

Проблемът наистина съществува, показа проверка на Haskovo.net. Проверихме бобрите в произволно избрани 3 улици от различни квартали. Гледките бяха идентични-бобрите наистина са обърнати с отвора към улицата. Някои от съдовете имат гнезда в тротоара, но някои нямат и са поставени директно на пътното платно. Човек който хвърля боклука си в тях на практика стои на средата в една от лентите за движение. Позиция, която съчетана с безхаберието на доста хасковски шофьори, наистина навява „опасни мисли“.

Потърсени за коментар, от сметопочистващата фирма „Титан“ обясниха, че всъщност техните служители поставят бобрите именно обърнати към тротоарите. Впоследствие обаче ги намират обърнати на противоположната посока, ако не и бутнати на пътя. Регионалният представител на Титан Яна Маринова, дори цитира две места-до аптека Гален край Автогарата и до спортна зала Дружба, където най-често се променя местоположението на съдовете за смет. Според нея всичко опира до самосъзнанието на гражданите смята тя.

Освен това „бобрите“ често са обект на интерес от страна на клошарите, които допълнително ги разместват, допълват и други наши съграждани. Проблемът съществува, но е факт че на някои места позицията на „бобрите“ няма как да бъде променена дори и при добро желание. Просто тротоарите са тесни, и джобовете за съдовете ги „изяждат“. Тогава не само хвърлянето на боклука, но и обикновеното преминаване трябва да става по пътното платно. Което в Хасково, наистина е опасна работа.

Г.Христов

Снимката на читателят ни Костадинов. Какво пречи бобрите да са обърнати към тротоара?
На някои места е невъзможно, защото джобовете са изяли почти целия тротоар
Според Титан, обръщат ги гражданите
Някои от които проявяват огромен интерес към бобрите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини