От х:

Днес в x:

8 °C

Въртят на шиш криминалист за убийството в Корен

Младен Младенов

Шефът на криминална полиция Вълчо Парасков бе подложен на подробен и детайлен разпит на днешното съдебно заседание за убийството в Корен. Обвинен в жестокото изнасилване и умъртвяване на 78-годишната Милка Стефанова през април 2011-а е Младен Младенов. Той бе задържан дни след зверството, което потресе селото. В течение на няколко дни криминалистите обикаляха Корен и разпитваха, но дълго време липсваше заподозрян. Пробив в разплитането на случая бе направен след експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски, който откри специфичен отпечатък от пръстен по лицето на жертвата. Пръстен с такава форма и релеф се оказа на ръката на Младен.

По-късно стана ясно, че в бельото му – боксерки, иззети от дома му, са открити няколко косъма. ДНК-експертизата доказа, че те принадлежат на изнасилената и убита старица, категорична е Дарина Славова, прокурор по делото. Самите експерти обаче днес не се явиха да дадат показания, един бил в отпуск, друг зает. А и двете страни държат лично да им зададат въпроси в съдебната зала.

Днес в Хасково не дойде и софийското юридическо светило Марин Марковски, който също се оказа болен. Въпросите задаваше Георги Зарчев, който също е ангажиран със защитата на Младен.

Зарчев въртя на шиш шефа на Криминална близо половин час. Адвокатът се опитваше да открие нарушена процедура при изземването на боксерките от дома на Младен, усъмни се в достоверността на поемните лица. Парасков обаче не се даваше и бе категоричен, че са спазили всички изисквания на закона и процедурата. „Винаги спазваме процедурата, поемните лица вървят плътно до нас от стая в стая, за да виждат какво точно правим“, твърд бе полицаят.

Зарчев също така поиска да знае дали на Младен е правен тест за наркотици по време и след неговите признания, направени пред психолози. Тези самопризнания са заснети с камера и се водят "специални разузнавателни средства". Според обвинението тогава Младен е разказал неща, които няма откъде да знае, ако не е бил в къщата на баба Милка. Защитата обаче ще атакува тези признания, стана ясно от въпросите на Зарчев днес. На въпроса му полицаят отвърна, че не е правен такъв тест.

Очаква се за следващото заседание да пристигнат експертите от института по криминалистика, както и адвокатът Марковски. Ако това стане, делото може да приключи през февруари.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини