От х:

Днес в x:

10 °C

Първанов: Властта натиска съда за атентата срещу Доган

„Смутен съм от противоречивите изявления на представителите на съдебната власт след опита за покушение срещу Ахмед Доган.“, коментира в Хасково бившият президент Георги Първанов. Той посочи още, че обясненията на съдебните власти 12 ч. след скандалния случай, са били неглижиращи ситуацията и твърде снизходителни. Освен това за кратко време са сменени няколко тези.„ По този начин се поощряват всички радикални елементи“, посочи още Първанов и намекна, че вероятно има натиск на управляващата власт над съдебната по повод атентата.

„Атентатът срещу Доган е тъмно петно върху развитието на българската демокрация и международния образ на България", заяви още Георги Първанов. Според него, посегателството срещу екслидерът на ДПС може да тласне политическия и обществен живот у нас в две посоки. Единит възможен вариант е  всички да осъзнаят, че „агресията и омразата, тежкото противопоставяне, тон за което дават политиците, вече преминава всякакви граници“. Той призова политиците, „ спокойно и мъдро да излъчат послания към обществото и различните етнически, религиозни и политически формации и партии, и да дадат личен пример, че са в състояние да размислят разумно за последствията от подобни действия занапред“.

Другата възможност, според Първанов-негативната, е покушението да изиграе „ролята на катализатор“, а дори и на „детонатор“ от провокативното поведение на министърът на МВР. Така Първанов намекна, че Цветан Цветанов се опитва да извлече политически дивидент от атентата, но предупреди, че това е „ опасан игра с огъня“.

„Нямаме право да върнем българското общество и да го върнем на изходната точка и да извървим пътя на нашите съседи, след като те самите вече преболедуваха. Освен това, ние самите не можем да си позволим тази болест на финала на прехода.“, коментира още Георги Първанов.

М. Манолова

По време на пресконференцията на Г. Първанов, който дойде в Хасково с видимо увеличен състав на охраната, алеите на традиционния" бабешки пазар" пред бизнес ценътр, бяха изпразнени от гардовете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021

Случаен виц

Последни новини