От х:

Днес в x:

Фирми се прескачат, за да отчетат дейност пред държавата

За две седмици от старта на новата данъчна кампания, или 10 работни дни, цели 112 дружества от област Хасково подадоха данъчни декларации за дейността си през предходната година. 76 от тях го направиха по интернет. Подаването на декларации с електронен подпис дава възможност на юридическите лица да намалят данъка за довнасяне с 1%, но не повече от 1 000 лева. Други 36 фирми пък са дошли на място и по този начин са се възползвали от новата услуга, която НАП предоставя тази година съвместно с Агенцията по вписвания, а именно – прием на годишен финансов отчет на изнесено работно гише в офис на приходната администрация. Припомням, че по време на данъчната кампания за дружествата, т.е. до 1 април, финансовите отчети, дължими по Закона за счетоводството, които предприятията трябва да представят пред Агенцията по вписвания, могат да се донесат в НАП заедно с подаването на годишната данъчна декларация.

113 хасковлии също декларираха доходи пред НАП. Срокът за физическите лица, които имат доходи за обявяване пред НАП от предходната година, е 30 април, но от офиса в Хасково апелират да не се чака последния момент.

До края на месец януари ще стане възможно подаването на годишни данъчни декларации на гише в пощенски станции в областта, които предстои да бъдат определени от „Български пощи”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини