От х:

Днес в x:

Минерални бани свали гарда за туристическия данък

Хотелиерите от Минерални бани ще плащат по-нисък туристически данък от тази година. Местният общински съвет гласува намаляването на размера на налога в местата за подслон и настаняване с докладна на кмета Мюмюн Искендер. Депозираното предложение от управника е инициирано от местния бизнес, обясни председателят на Общинския съвет в Минерални бани Мехмед Лятиф.

След промените цената на таксата за обектите с една и две звезди в самостоятелни стаи, почивни станции, пансиони и бунгала ще бъде вече 0,50 лв. за нощувка.

Собствениците на семейни хотели и къщи за гости, категоризирани с 1 и 2 звезди, ще плащат такса от 1 лв. за нощувка. Цената на тризвездните хотели ще е 1,50 лв.

На 1 лв. пада сумата, която ще дължат на хазната хотелиерите за нощувка в хотели, мотели, вилни и туристически селища с категория 1 и 2 звезди. Цената за обекти с 3 звезди ще бъде 1,50 лв. за нощувка, докато в четиризвездни и петзвездни хотели тя ще бъде съответно 2,50 и 3 лв.

Хасковските Минерални бани разполагат с леглова база от 700 места, уточни председателят на Общинския съвет. Мехмед Лятиф посочи, че в региона няма четиризвезден хотел, но в момента инвеститор от областта строи модерна петзвездна база.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини