От х:

Днес в x:

Водят по делото Бареков-Иванов продуцента на "Гореща точка"

В скандалната "Гореща точка" участваха като събеседници на  Бареков Иван Петров и Гюнер Сербест

Продуцентът на предаването „ Гореща точка“ по ТВ7 Вергиния Върбанова да бъде призована като свидетел. Това реши Хасковският окръжен съд днес по обжалваната от журналиста Николай Бареков, наложена му през ноември миналата година присъда да плати символичния 1 лв. на кмета на Хасково Георги Иванов за клевета.

На първа инстанция Бареков беше признат за виновен, че е използвал в директно предава от Хасково преди две години обидни за местния управник квалификации като „Тук имате един кмет, който се мисли за божество... С цял поменик от престъпления...“.

Предишното заседание беше отложено заради неявяването на двете репортерки на TV7 Диана Радева и Инна Пелева, които подготвили телевизионните материали за скандалното предаване през май 2011-та година. Днес обаче те бяха доведени принудително в залата на окръжния съд. Пред магистратите Радева и Пелева обясниха, че за да подготвят репортажите си са използвали публикации от различни национални и регионални медии, освен това са събирали и мнението на хората от града. Те предали фактологията на продуцента на предаването

"Гореща точка"Вергиния Върбанова, която написал и сценария за ефира на водещия Николай Бареков. Освен разпит на продуцента, съдът поиска и от ТВ7 да предостави и сценария на обсъжданото предаване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини