От х:

Днес в x:

5 °C

287 пробвали да сгазят пешеходец, 136 с превишена скорост

Пример за предимство на пешеходна пътека по бул. Съединение

287 шофьори от хасковско реално застрашили пешеходци, след като им отнели предимство на пешеходни пътеки. При това 136 от джигитите профучавали през „зебрите“ с превишена скорост. Нарушителите са заснети от мобилните и стационарни камери на полицията през 2012-та година. Тези с превишената скорост са с акт, другите-само с фиш.

Джигитите в Хасково и региона не само, че не са станали по малко, ами са се увеличили почти двойно, показва статистиката на КАТ. Ръстът станал видим, след като през март м.г. пътна полиция се сдоби с втора кола-камера. Така, вместо 5 хиляди електронни фиша за 2011-та година, в края на 2012-та глобените вече за превишена скорост са 9 461. При трета кола камера, вероятно ръстът ще е с още 50 процента.

44 от водачите са пипнати да превишават ограничението за скорост с над 51 км в час. На практика това означава, че из града са джиткали с над 100 км в час а по магистралата с над 190 км/час.

По закон, когато превишението е над 51 км в час, водачът се спира и му се прави акт на място. Другите получават по пощата така наречения „видеозон“ от който няма измъкване. Препатили, сред които и репортерският ни екип, обясняват, че на снимките колата се вижда отред, отзад и поне на още два кадъра от моментите на приближаване към контролното средство. Отстрани на фиша надлежно е изписано превишението и дължимата глоба.

Най-честото превишение в града са от 20 до 30 км или иначе казано 100 лв глоба. По извънградските пътища най-често се нарушава с 30 до 40 км в час-150 лв. Абсолютният рекордьор по превишенията в хасковско е пловдивски Мерцедес. През юли той профуча между Хасково и Димитровград със 185 км/ч или с превишение от 125 км в участъка на разклона за кариерата. И глобата му бе рекордна-950 лв.

Събраните глоби правят КАТ Хасково истинска медоносна пчеличка за държавния бюджет. Ако приемем, че средната глоба по фиш е 100 лв, то само от санкции за скорост са събрани близо 1 млн лв. Отделно са глобите за застраховка ГО-400 лв, винетка-100 лв, колан 50 лв, невключени фарове, липса на аптечки, пожарогасител и прочие, за които не се прави официална статистика.

Данък КАТ допълват и санкциите при ПТП-та.

Г.Христов

В Хасково коли и пешеходци са в неразривна връзка
...и колата камера, която я регистрира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини