От х:

Днес в x:

4-ма роми със зверски норматив за кражба на 1 км кабел

Медните проводници в кабелите са били стръвта за крадците

4-ма роми свършиха колосална работа, на която може да завиди целия китайски народ, при кражбата на 1 км комуникационен кабел, собственост на БТК. За по-малко от 24-часа, чевръстите кабелджии изкопали над 100 дупки край пътя от птицекомбината за село Манастир, за да се докопат до ценната мед, от която са направени кабелите. Става дума за проводници, дебели колкото човешка ръка и заровени на солидна дълбочина. За сравнение, днес три екипа на потърпевшата фирма, продължаваха с багери ваденето на вече неизползваемото трасе, а напредъкът им за един предиобед се измерваше с десетина дупки. При това ромите едва ли са разполагали с багери. 

Целият труд обаче влязъл в графата безсмислен, защото ден по късно ромите били надлежно разкрити и закопчани. И 4-мата са от крими контингента. Бандата била сборна формация от селата Голям Извор, Брод и Върбово. Мъжете са на възраст 22, 43, 37 и 36 години. Хасковските криминалисти установили че кражбата е била извършена от 14.30 часа на 9-ти, до 12 часа на 10-ти януари. Крадците работили в разорани земеделски ниви и в отвратително време, но това не ги спряло. 

Ценният метал е бил обект и на други посегателства. 3-ма димитровградчани са задържани за кражба на метални тракове от багер в землището на село Брод. Най-нагли са били в Харманли. Там задигнали метална плоча, монтирана на паметник, намиращ се на кръстовището на улиците „Цар освободител” и „Христо Ботев”.

Г.Христов

Кабелът е бил изровен и срязан
Ваденето му днес продължаваше по цивилизован начин
Трасето минавало под разорани ниви
Изкопаните дупки са по протежение на 1 км
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини