От х:

Днес в x:

Стамболийски става най-скъпото село в региона

Стамболийски става най-скъпото село в региона от тази година. Фактът е след решението за промяна на категоризацията от 6-та в 5-та на населеното място. Едновременно с това скача и данъчната оценка на имотите в селото.

За новата категория обаче стамболийци ще платят с повишаване на местните налози , които са пряко свързани с данъчните оценки. Това означава, че ще се повишат с около 80 % стойностите на данък сгради и такса смет там, уточни шефът на общинската данъчна дирекция Димо Маринов. Той посочи, че има още 11 хасковски села, които също са с повишена категоризация от 7-ма на 6-та, но при тях няма да има завишение на местните данъци.

Вече е създадена и организация по селата за плащане на налозите на място от началото на февруари. Това ще става в кметствата. Въпреки че законовия срок за старта на издължаването към хазната за данъка върху недвижимото имущество и таксата за отпадъци, е 1 март, хората, които платят още през февруари също ще могат да ползват полагаемата им пет процентна отстъпка.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини