От х:

Днес в x:

3 °C

РЗИ: Забравяте за грипна и дървена ваканция

Д-р Ели Ташева/вляво/ и д-р Снежана Иванова/в средата/ попариха надеждите на учениците

Мечтата на ученика за неочаквана ваканция през зимата повехна от изнесените днес данни на Регионалната здравна инспекция. Само 55 на 10 хиляди са болни от грип и ОРЗ, към момента. За обявяване на епидемия, съответно ваканция, са нужни 340 ! болни на 10 000 население. Това едва ли ще се случи, още повече, че до момента няма изолиран нито един грипен щам, който да върлува из областта. Пикът на грипа в хасковско обикновено е към края на януари, но тази година такъв едва ли ще има, защото на практика още няма дори вълна от остри респираторни заболявания.  

Че Хасково е остров на здравето в страната се заподозря още в края на миналата година. Тогава по официални данни на Министерството на здравеопазването, седмично се разболявали по 5 000 души в страната. За последната седмица на декември и първата на януари, случаите в Хасково бяха малко над 40. 

Повод за оптимизъм дава и сравнението със съседните региони. И там заболеваемостта била нормална, уточниха от дирекция Надзор над заразните заболявания към РЗИ. 

Няма и повод за дървена ваканция, защото по училищата е топло, попари и втората школска надежда д-р Ели Ташева, която проверява температурите в класните стаи. Сезирани от публикацията в Haskovo.net, от Здравната инспекция извършили днес нарочна проверка в Гимназията по дървообработване и строителство. Вместо студ, за който алармираха ученици и родители, инспекторите измерили 19 градуса в общежитията и 20 градуса в учебния корпус.

Топло било и в другите хасковски училища. Всъщност, Дървото било единственото школо, за което имало сигнал за студ, ако не се брои днес. Екип на РЗИ проверяват температурите в помощното училище в гр. Харманли. 

Директорите следят изкъсо положението в училищата и не допускат фалове, е впечатлението на проверяващите. Уточниха обаче, че правят проверки само по подадени сигнали. При липса на такива се счита, че всичко е наред.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини