От х:

Днес в x:

Парното на Езиковата в междучасие, свиха часовете заради студа

Проектът за енергийна ефективност на Езиковата тече ударно, въпреки неизбежните проблеми

Котелното на Езиковата аварира на голямото междучасие и принуди ръководството на училището да намали оставащите часове от 40 на 30 минути. Децата бяха пуснати предсрочно вкъщи за да не се рискува здравето им, каза директорът Пенка Делиева. Липсата на парно се усеща особено остро днес, след като две седмици сградата не бе отоплявана заради коледната ваканция.

Фалът е станал в помпа, захранваща котелното с гориво. Проблемът засегнал главно едното крило на сградата на ГПЧЕ, но за да бъде отстранен е трябвало да се изключи цялото парно. „Вчера правихме проби на инсталацията и всичко бе наред. Днес обаче помпата отказа и понеже е в гаранция, веднага я изпратихме към Пловдив за ремонт“ обясни от мазето г-жа Делиева. Директорката държеше лично да види какъв е проблема и колко експедитивно се отстранява и сновеше непрекъснато между 3-я етаж/директорския кабинет/ и подземието. Гарантира, че утре всичко ще е наред, тоест топло. От днес са загубени общо 30 минути за 3 учебни часа, плюс часът на класния ръководител. 

Ремонтът на парното е по големия проект за енергийна ефективност, който гимназията изпълнява. В рамките на този проект се подменяха котлите и горелките, правеше се външна и вътрешна изолация на сградата. Всичко се изпълнява в срок, като фирмата реагира бързо на неизбежните проблеми, не спестиха добрите думи от ръководството на училището. 

Няма проблеми с отоплението в другите училища от общината и областта, потвърдиха от регионалния образователен инспекторат. Навсякъде е проведен нормален учебен процес.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини