От х:

Днес в x:

Повече хора разчитат на социалните, за да плащат отоплението си

Изображение 1 от 2

    Повишаване на броя на подадените заявления-декларации за получаване на помощи за отопление, отчитат от Областната социална служба в Хасково.

    Към 29-ти октомври депозираните искания за настоящия отоплителен сезон от областта са близо 11 000. Те са с 1879 повече в сравнение със заявленията, подадени през миналата година, отказите обаче също нарастват.

    В  Хасковска община "пари за топло" ще получат 2580 души, отказано е на  632-ма заявители.

    Причината е в разширения обхват на лицата, които имат право да кандидатстват за помощта, чрез увеличаването на индивидуалните коефициенти. Най-голямо е увеличението за рисковите групи – възрастните хора и най-вече за тези, които живеят сами, хората с увреждания и родителите, които отглеждат сами децата си, посочи Васка Атанасова от от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.

    Отоплителният сезон обхваща времето от 1-ви ноември 2019 г. до 31-ви март 2020 г. Размерът на целевата помощ за петте месеца, който ще баде отпуснат е 465,90 лева. Сумата е с 91,75 лева повече от тази през предходния отоплителен сезон.

    Надвишаване на доходите над ставките, разписани като максимум за получаването на помощта за отопление, адресна регистрация, която е различна от посочения в декларацията адрес, са част от мотивите за направените откази от страна на социалните.

    До момента заповедите за отказ за отпускане на средства за отопление са 1841 за региона на Хасково. В процес на обработка са 1055 заявления.

    Кампанията по подаване не заявления за суми за отопление приключва на 31-ви октомври.


    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Би
      Бивш граничар
      12 -1
      14:39, 30 окт 2019
      айде ромите в атака,дано някой пенсионер да може да се вреди!
    • 2
      Ха
      Хайрула
      21 -2
      15:12, 30 окт 2019
      Че то 70 процента от населението е за социални благодарение на герба
    • 3
      По
      Порчо
      0 0
      13:21, 31 окт 2019
      Ами нали това е мечтата на ******* и неговите калинки? Да прибира колкото може повече пари, хората да стават все по-бедни, а Той да разпределя и да си прибира съответния процент. А благодарният материал да Му целуват ръцете, краката и едни други части, задни седалищни!
      Това винаги е била характеристика на класическата диктатура!
    Последни новини