От х:

Днес в x:

РЗИ одруса 4 заведения за пушене на празниците

Шефът на никотиновата полиция, д-р Иван Александров, имаше работа по време на празниците

Никотиновата полиция към Регионалната здравна инспекция, „награди“ с актове 4 заведения от Хасково, Харманли и Свиленград, които се одързостили да допуснат тютюнопушене по време на новогодишните празници. Напук на очакванията, хората на д-р Иван Александров извършили цели 24 внезапни проверки, по време на които били констатирани нередностите. Голяма част от проверките били извършени по сигнали на гражданите подадени на горещият телефон на РЗИ. Веднъж пристигнали на място, от Здравната инспекция нямали спирачка- глоби се налагали дори и собственикът на провинилото се заведение да го няма. В този случай се издавал протокол за нарушението, с който протокол задължително се приканва отговорното лице да посети централата на РЗИ за връчване на акт.

Санкцията е по член 56-ти от Закона за здравето, който изрично забранява пушене на закрити обществени места. Още повече, че глобените ресторанти са получавали преди това и предписания от РЗИ.

По неофициална информация, санкционирани са били и физически лица, които по Закон също подлежат на глоба. От РЗИ нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини