От х:

Днес в x:

Ремонтират Хасково със 7 млн. лева

Центърът на Хасково и площи в няколко квартала ще бъдат реконструирани по проект на общината за 7 млн. лева. Днес в зала „Хасково” се проведе обществено обсъждане на проекта по схемата за безвъзмездна помощ „Зелена и достъпна градска среда” по програма „Регионално развитие”.

Обектите, попадащи в проекта, бяха представени от зам.-кмета Недялка Станева, главния архитект Кремена Цонева и главния еколог инж. Венета Тенчева.

Акцентът ще падне в центъра на града, стана ясно на обсъждането. Предвижда се изграждането на нови паркове и детски площадки. За реконструкция попадат площадите “Свобода” и “Общински”, както и улиците “Велико Търново” и “Сан Стефано”. В площта от 30 дка, които обхваща проекта, са разположени основни административни сгради като областна администрация, община Хасково, Историческия музей, Библиотеката, читалище “Заря”, множество банки и бизнес сгради. Всички те оформят представителния административен център на града

Предвидени са подмяна на подземни комуникации и осветлението в района. Уличните платна и тротоари на ул. “СТ. Караджа”, “Михаил Минчев”, “Пирин”, “Витоша” и “Атон” също ще бъдат рехабилитирани.

В проекта е заложено благоустрояване на междублокови пространства на улиците “Тутракан”, “Булаир”, “Одрин” и южно от ул. “Ив. Асен II”. В междублоковите пространства ще се оформят детска площадка, площадка за фитнес на открито и места за отдих, стана ясно в залата.

Проектът на общината предвижда още реконструкция на дере “Куба-юг”, южно от ул. “Дунав”.

Ще се благоустрояват и междублоковите пространства в кв. “Бадема” между улиците “Извор”, “Цариброд” и “Градинска”. И тук ще се правят нови алеи, паркове и паркинги, детски площадки, асфалтиране.

Целият проект е на стойност 7 милиона лева. Общината ще трябва да съфинансира дейностите с 5 процента от общата сума.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини