От х:

Днес в x:

15 °C

Ремонтират Хасково със 7 млн. лева

Центърът на Хасково и площи в няколко квартала ще бъдат реконструирани по проект на общината за 7 млн. лева. Днес в зала „Хасково” се проведе обществено обсъждане на проекта по схемата за безвъзмездна помощ „Зелена и достъпна градска среда” по програма „Регионално развитие”.

Обектите, попадащи в проекта, бяха представени от зам.-кмета Недялка Станева, главния архитект Кремена Цонева и главния еколог инж. Венета Тенчева.

Акцентът ще падне в центъра на града, стана ясно на обсъждането. Предвижда се изграждането на нови паркове и детски площадки. За реконструкция попадат площадите “Свобода” и “Общински”, както и улиците “Велико Търново” и “Сан Стефано”. В площта от 30 дка, които обхваща проекта, са разположени основни административни сгради като областна администрация, община Хасково, Историческия музей, Библиотеката, читалище “Заря”, множество банки и бизнес сгради. Всички те оформят представителния административен център на града

Предвидени са подмяна на подземни комуникации и осветлението в района. Уличните платна и тротоари на ул. “СТ. Караджа”, “Михаил Минчев”, “Пирин”, “Витоша” и “Атон” също ще бъдат рехабилитирани.

В проекта е заложено благоустрояване на междублокови пространства на улиците “Тутракан”, “Булаир”, “Одрин” и южно от ул. “Ив. Асен II”. В междублоковите пространства ще се оформят детска площадка, площадка за фитнес на открито и места за отдих, стана ясно в залата.

Проектът на общината предвижда още реконструкция на дере “Куба-юг”, южно от ул. “Дунав”.

Ще се благоустрояват и междублоковите пространства в кв. “Бадема” между улиците “Извор”, “Цариброд” и “Градинска”. И тук ще се правят нови алеи, паркове и паркинги, детски площадки, асфалтиране.

Целият проект е на стойност 7 милиона лева. Общината ще трябва да съфинансира дейностите с 5 процента от общата сума.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини