От х:

Днес в x:

Общината ни представя нереална Коледна програма

репортерите се суетят пред затвореното читалище

Куха от към реално съдържание се оказва Коледната програма на община Хасково. Поредно мероприятие, изписано в афиша се провалии днес.

В събота с елементарното обяснение, че залата не е отоплена, служителите от Младежкия център се измъкнаха за провала на заложен в програмата при тях концерт. След това ръководителят на една от балетните формации в града, също предвидена с празничен концерт в афиша, обясни, че няма предвидено такова мероприятие. На 17-ти председателят на читалище "Яворов" в Хасково пък се извини пред хора от редакцията, че няма да има тържество в културното средище, защото не е съгласувано с учениците. Ден по-късно стана ясно, че всъщност традиционния Коледен концерт в читалището се е провел, но коледарчетата били в намален състав, защото имали посещение в музея по друга линия. Читалищният председател донесе снимки самъръчно, за да докаже, че всичко е минало по планграфик, макар и по-скромно от предвиденото, и да се отчете за дейността си, вероятно пред хасковската общественост. От празника за интереса си към книгите, с поощрителни награди и грамоти са си тръгнали най-малките читатели на читалищната библиотека, разказа Росица Димова. haskovo.net пък публикува снимките, въпреки недоразуменията, заради децата и в стетремежа си да търси добрата новина и положителния заряд около наближаващите светли празници.

За 10 ч. тази сутрин в огромните афиши, разлепени из целия град, бе заложено празнично украсяване от децата на кв.“Република“ на Коледното дърво. Заниманието трябваше да се състои в кварталното читалище. Точно в 10,5 ч. репортерите, дошли да отразят детския празник, се натъкнаха единствено на заключената врата на сградата на ул.“Единство“.

Отговорникът на читалището и за мероприятието Христина Маринова лаконично обясни по телефона, че пристига всеки момент, защото все още купува коледната украса за елхата. Тя поясни, че всъщност ще сложи гирляндите и играчките на дървото сама, защото децата по това време били на училище. Същинският празник за тях щял да е на 20-ти декември. На логичния въпрос: Защо в такъв случай мероприятието е обявено шумно в официалния празничен афиш на общината? Логичният отговор беше: Защото програмата се прави твърде рано и не може да се стикова с училищните ангажименти на децата! След това обяснение следва нов логичен въпрос, даже няколко: Кой е пропуснал очебийния факт, че около 10 ч. на 18 декември, най-логичния вариант е децата да са на училище, а не във „волна програма“ и ще търпи ли санкция общинския служител, редил кухата Коледна програма в афиша, само колкото той да бъде в огромен размер и изписан богато?!

Общината не носи отговорност за провалени мероприятия, като цитираните. Програмата се прави по заявка на отделните културни средища и отговорни за реалното им провеждане са съответните институции, обясни пресаташето на община Хасково Бояна Тодорова.

М. Манолова

коледарчетата от читалище " Яворов"
вокална група "Детелини"
малките любители на книгите бяха отличени с грамоти, ръчно изработени от читалищното ръководство
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини