От х:

Днес в x:

Яко чукане на картинг пистата

Характерно забиване на картинг пистата

12 камикадзета с трошки си спретнаха свирепа гонка с единствена цел да потрошат колата на ближния си. Звукът на разпрани ламарини и форсиращи двигатели не стихна цели два часа на хасковската картинг писта. Така нареченото автородео или автокеч се прави за втори път в България и за първи в Хасково. На запад е незабравимо преживяване отдавна.

Такова бе и за около 200 хасковлии които стоически издържаха на минусовия студ и наблюдаваха шоуто. 12-те шофьори трябваше да се гонят в кръг, а когато се настигнат -да се удрят. Само че ударите далеч не бяха безобидни чуквания. Целта бе да се повреди колата на съперника и се изкара от движение. Начинанието си бе повече от опасно. Затова половин дузина пожарогасители и една линейка бяха в пълна бойна готовност.

Единствените правила бяха автомобилите да не се удрят от страната на шофьора. „Там са рекламите на спонсорите“ шеговито обясни управителят на хасковската писта Иван Бакърджиев, който също яхна едно возило. Другото задължително условие бе колите да се движат само по посока на часовниковата стрелка. Останалото бе кураж и бензин в кръвта.

Първата серия от 6 коли предложи незабравими емоции. Пежо 405 бе потрошено още в началото и започна да дими като комин на ТЕЦ. Смелият Костадин Банков обаче настървено летеше по калното трасе и громеше изправните коли. След негов тежък удар пострада невъзвратимо и Вартбурга на пилота на ESCOM Юри Саликирякис. Счупи се кормилна щанга. По регламент, излезлите от строя коли оставаха на пистата и другите трябваше да ги заобикалят. От надпреварата отпадна и председателят на клуб „БМВ -Хасково“ Бисер Шинков. Събитието е в чест именно на клуба, който днес празнува 4-я си рожден ден.

6 оцелели от двете серии коли оформиха полуфинала. 3-те останали в движение след него се класираха за финалния щурм. Накрая останаха само двама-Иван Минев от Хасково и Иван Грозев от Димитровград. И двете возила обаче „изпушиха“ едновременно и се наложи тайбрек. Дадоха им други автомобили и двамата Ивановци се заблъскаха настървено, докато накрая остана само един-хасковският. Наградата му бе мобилен телефон и ваучер за 100 лв за известен магазин за спортни стоки.

В надпреварата участваха 12 пилоти от различни краища на България. Колите им бяха осигурени от автоморга и бяха откупени от състезателите срещу 150 лв. Нарочените за скрап возила бяха причудливо изрисувани от водачите си. На една кола се мъдреха предупредителни надписи „Спазвай дистанция“, друга пък бе надписана предизвикателно с ЦСКА от едната страна и Левски от другата. И двата „гранда“ понесоха сравнително равен брой удари, въпреки, че „армията“бе коварно поставена от шофьорската страна, където по регламент не трябваше да се удря.

Г.Христов

Димящо пежо подгони здравите коли
Родео на бензин
Мазда с разбит нос
Карамбол
Иван Бакърджиев бе изкаран от играта
....и окъпан в кал

Юри Саликирякис се държа достойно но ГДР не издържа на конфронтацията

Краят на пежото
Оцелелите празнуват
Другите ближат рани
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини