От х:

Днес в x:

Испанци учат наши безработни на предприемчивост

Испански експерти пробваха да мотивират безработни да станат предприемачи. Серхи Мачи и Сесус Рибес от асоциацията на 37 от общините в испанската област Валенсия разказаха за опита си при стимулирането за разкриване на нови работни места. Те са лектори в рамките на проекта „Интегрирана услуга за предприемачи в България“, който се провежда в хасковските Минерални бани.

Гостите подчертаха, че Испания е държава, в която правителството играя важна роля в подпомагането на стартовия бизнес. Нещо повече-това е държавна политика. За да има средна класа, схемата трябва да бъде приложена и в Бългиря.

Моделът на взаимна работа между управляващи, неправителствени организации и утвърдени на пазара компании, е стъпка, която трябва да се направи и у нас за стимулирането на хората, които тепърва прохождат в бизнеса. Важен момент е и финансовото облекчаване за стартиращите предприемачи, каза ръководителят на проекта и лектор Валентин Лазаров.

Крайната цел на работата на екипа му е, след обучителния период да бъдат разкрити между 50 и 100 нови работни места, които да бъдат заети от хора, които в момента са извън пазара на труда. Ангажираните по проекта специалисти ще подпомагат чрез интерактивни консултации  всички начинаещи предприемачи.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини