От х:

Днес в x:

Община Хасково ще си прави телевизия

Създаването на „Общинско телевизионно студио“ предлага в докладна записка до ОбС Хасково шефът му Иван Иванов. Според него е „очевидна необходимостта от по-голяма информираност на гражданите за дейността на общинската администрация и Общинския съвет“. „Свидетели сме на некоректно поднесена информация от страна на информационни издания относно извършеното от общинската администрация и случващото се в общината Хасково“, пише в мотивите си шефът на ОбС.

Според Иван Иванов със създаването на общинско телевизионно студио ще бъде постигната по-пълна прозрачност в действията на местната изпълнителна и законодателна власт. „Създаването на телевизионни предавания и дискусионни студиа ще позволят по-голям достъп на гражданите до наболели теми“, пише в мотивите си вносителят.

Иван Иванов предлага да се възложи на кмета Георги Иванов да провери възможността за създаване на общинско телевизионно студио, като проучи работни помещения, разпространение и излъчване, телевизионни права и техника, финансова необходимост, личен състав. За следващото заседание на ОбС кметът да представи становище, с оглед необходимостта от бюджетни средства за дейността на общинското телевизионно студио през 2013 година, пише още в предложението.

Докладната ще бъде гласувана на следващата сесия на ОбС Хасково на 14 декември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини