От х:

Днес в x:

Гинеколог: Проблемът на жените е в безразборния секс

Д-р Росен Петров индиректно потвърди становището на шефът си Цветан Райчинов за промискуитета при българките

Българките са подвластни на промискуитета /безразборни полови контакти/. Особено по-младите. А това е една от главните причини за увреждане на маточните тръби и възпрепятстване на забременяването. Това коментира днес в Хасково гинекологът д-р Росен Петров от Пловдив, който бе гост на местното Училище за бременни, което днес навърши 1 година. Въпросът към известният гинеколог бе по повод изявлението на шефът на българският лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, че „Българките не могат да имат деца, защото нямат елементарна хигиена и прекарват редица болести заради разпуснат начин на живот“.

Райчинов, който самият е гинеколог, направи това изявление в национален ефир, заради което пациентски организации представящи жените с репродуктивни проблеми у нас му поискаха оставката. 

Колегата на Райчинов д-р Петров обаче потвърди, че в неговата практика се наблюдава значително завишение на инфекциите предавани по полов път. 

Главният бич за репродуктивността на жените е често разпространенана Гонорея/трипер/ особено ако тя е хронифицирана. Подобен риск е голям, защото обикновено, заболяването протича без остри симптоми и често пъти е неглижирано от дамите. Хламидиите пък са най-разпространеното при българките заболяване предавано по полов път. Случаите на хламидоза са отбелязали рязък скок преди 10-на години, сега са стабилизирани, но пак са много повече от считаното за нормално. Хламидиозата е най-сложното от всички венерически заболявания. Тя може да се предаде още при първия полов контакт. В половината от случаите болестта се съчетава с гонорея, трихомониаза, бактериална вагиноза, микоплазмоза и т.н., общо с всеки от известните бактериални възбудители, предаващи се по полов път.

Самата Микоплазмоза пък си е отделна опасност за репродуктивността, подчерта д-р Петров.

Тези болести реално водят до стерилитет и от тях страдат най-вече жените. Разбира се, допълват докторите, причините за стерилитет са и в двата пола и понякога не зависят от хората. Половите инфекции обаче са нещата които могат да бъдат предотвратени от тях, при контролиране на половите контакти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    Георги
    1 0
    17:12, 1 сеп 2016
    Българката стана битер циганката - нея поне я крадат девствена.
Последни новини