От х:

Днес в x:

Народът се юрна на китайски боклуци, маскирани като унгарски внос

В търсене на изгодната покупка

Стока с произход China заля популярният димитровградски битак и изкуши стотици купувачи. Нямаше как да е иначе, защото зимни грейки и обувки се продаваха на много приемливите цени от 35-40 лв. Около 2 пъти по ниско от магазинните цени на тези артикули и то разбира се в зависимост от магазина. 

Любопитното бе, че стоката се рекламираше като „унгарска“. Вторият поглед обаче изясняваше нещата-китайско, ако и да е внос от Унгария. Вторият поглед разкриваше още, че не всичко което хвърчи се яде. Шевовете бяха криви и определено няма да издържат дълго, обясни веща купувачка. Ватата пък ставаше на топки от няколко обличания. Обувките изглеждаха „бетон“, но може би до първия по-сериозен сняг. Разбира се можеха и да се окажат здрави и с тая надежда доста народ си ги купи. Хората търсеха евтинийката защото според разпространеното схващане, дори и лъскави бутици купуват на килограм от димитровградския пазар.

Родната продукция пък бе представена от първомайски дървени лъжици. Леля Кана уверяваше в екстра качеството на стоката си и бе склонна на пазарлък. Бизнесът и определено вървеше добре.

Г.Христов

Масово стълпотворение на неделния пазар
Повечето само гледаха
Хубави грейки на тънки цени привличаха минувачите
Леля Кана с първомайската си стока
Резбована лъжица за курбан

Повечето гледаха, но някои купуваха с торбите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини