От х:

Днес в x:

Бъдещите строители градят три пъти по-бързо с новите тухли четворки

Николай Минчев и помощникът му -доброволец зидат с иновативните тухли

Бъдещите майстори-строители ще работят три пъти по-бързо. С един хват зидарите ще могат да вдигат височина, която се равнява на тази от три реда тухли-четворки, поставяни по традиционната технология.

Плюс при новите материали, които навлизат все по-осезаемо в строителния бранш и у нас, е падането на разхода в използвания разтвор за зидарията. За улеснението-качествено и количествено, се убедиха в открития урок учениците от ПГДС „Цар Иван Асен II”.

Бъдещите строителни инженери и архитекти изгледаха с интерес презентацията на австрийска фирма, която е водеща на световния пазар в производството на иновативни тухли.

След теоретичната част, представителят на комапанията Николай Минчев хвърли ежедневните си дрехи, облече работния гащеризон и влезе в едно от халетата за практическо обучение в гимназията. Да онагледи технологията му помогнаха и учениците.


Преди да видят новата технология напрактика, учениците изслушаха теорията

Обучението е част от цялостната концепция на професионалното училище. Подобни срещи с бизнеса се организират често в гимназията. Целта им е учителите по професионална подготовка да следят новите тенденции в браншовете, а учениците да получават умения в реална работна среда и постепенно да се подготвят като адекватни специалсти на трудовия пазар. След теоретичния и практичен открит урок за строителите, следващия понеделник на практика ще приложат уменията си и лесовъдите. В двора на красивия двор на професионалното училище те ще засадят над 100 вида храсти и дървета.

Практическата подготовака е много важна, така учениците, които излизат да се трудят на реални площадки, получават морално удовлетворение, защото превръщат наученото по теория в реалност.

М. Манолова

Директорът на професионалното училище Алексанъдр Батимов показва младите  дървета и храсти, които ще попълнят двора на гимназията и ще бъдат засадени от лесовъдите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини