От х:

Днес в x:

Ученици намират посланията на Климент по пътя към Кенана

Сладкогласните изпълнители от вокалната група „Пейте с нас“ откриха началото на традиционните Климентови празници. Възпитаниците на Миглена Стоянова пяха в препълнената зала на едноименното читалище, което е съорганизатор на проявите на ОУ „Св.Климент Охридски“.

Цялата седмица на патрона на училището е осеяна с различни мероприятия и конкурси. За най-малките възпитаниците на школото от 1-ви до 4-ти клас всички прояви са под надслов “Моето любимо училище“. Школниците от 5-ти до 7-ми клас ще рисуват по темата “Забележителностите на моя роден град“. Надпреварата за стихотворение, есе, разказ и мултимедийна презентация е на тема“ Училище на бъдещето“. Младите фотографи ще участват за най-добър фотос, който трябва да изобрази“ Един незабравим миг от живота в училище“.

Климентовата седмица ще завърши на 25-ти ноември, когато е денят на Св. Климент Охридски. Тогава децата ще излязат на излет сред природата. На различни места по пътя към парк „Кенана“ те ще откриват послания и мисли на патрона на училището си.

Финалната щриха на празничното седмодневие ще е  връчването на традиционните Климентови награди. Отличени ще бъдат ученик и учител на годината.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини