От х:

Днес в x:

7 души и митничар, арестувани в цигарена контрабанда за 3.5 млн лв

Контрабанден канал за милиони левове през южната граница бе разбит вчера от ГДБОП и ОД на МВР Хасково. 

При спецакцията са задържани осем души, сред които и митничар. Иззети са 9 500 000 къса цигари без бандерол. 

Акцията бе насочена към пресичане на контрабанден канал за внос на акцизни стоки – цигари, без бандерол. Цигарите,  натоварени в Гърция, прикрити с тапа и въведени в страната през ГКПП - Капитан Петко войвода, били предназначени за пазара в столицата. Открити са 9 500 000 къса от марките ``Вектра``, ``М.Д.``, ``Маджестик`` и ``Ремингтон``,  възлизащи на приблизителна стойност около 3 543 750 лв. 

В хода на разследването било установено, че в контрабандния канал участват български и чужди граждани. Установени са поръчителите, получателят на пратката, както и тези, които финансирали контрабандата и спомогнали за  безпроблемното преминаване на границата. Изяснено е още, че групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос през границата -  под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция- чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС. 

Задържани са осем  души, сред които митничар, за когото е установено, че е  съдействал за безпроблемното преминаване на цигарите през границата.

Продължават претърсванията на територията на София и Хасково, както и документирането на случая.

Очаквайте подробности

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини