От х:

Днес в x:

Куриоз: Първолак с 5 неизвинени само за месец

Ентусиазмът на някои първолаци се изпарява след първия учебен ден

Първокласничка от димитровградското СОУ „Васил Левски“ вече е успяла да прехвърли годишната норма и да натрупа 5 неизвинени отсъствие за около месец ходене на училище. Семейството на детето вече е със спрени детски. Случаят е безпрецедентен в практиката на социалните през тази година. Първолаците рядко отсъстват, още по-рядко това става в първия месец от ходенето им на училище.

Справка в областният град показва, че и тук нещата не са розови. 29 ученици от хасковски училища вече са натрупали 5 и повече неизвинени отсъствия само през октомври. На 14 от тях са спрени детските. Половината от тях са от хасковската гимназия по автотранспорт. Още 7 деца оттам имат над 5 неизвинени, но семействата им нямат право на детски. Второто най-отсъстващо училище е Селскостопанската гимназия в Хасково/бившето ТМС/. Цели 8 нейни възпитаници са отсъствали 5 и повече пъти, само през миналия месец.

Родителите губят детски и по друга линия. 533 семейства в региона не са представили бележки за учебна заетост или иначе казано, не са доказали, че децата им ходят на училище. През това време нямат право на детски добавки. Те се възстановяват в месеца, в който родителят донесе бележка, че детето му посещава училище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини