От х:

Днес в x:

Биг брадър за шофьорите в Хасково. Преглед на регионалния печат

Биг брадър за шофьорите в Хасково, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Три стационарни камери ще бъдат монтирани в областта. Двете ще са на магистралата, третата на пътя Хасково - Димитровград, до Щъркелите. Всяка от тях струва по 50 000 лева и ще прави 10-секунден клип на нарушителите. Към момента КАТ Хасково разполага с 4 мобилни камери.

Тотоистерия за джакпот от 7 млн. лева, друго заглавие от 1-ва. След оцеляването на голямата печалба в неделя, народът атакува пунктовете.

Сменят нови електромери с по-нови, акцент от 2-ра. Енергото започнало да подменя електромери, поставени само преди 5 години. Сигналът идва от Въгларово. От дружеството поясняват, че това е изцяло за тяхна сметка и се прави поради изискването от агенцията по метрология.

Капитан Андреево с 36 трасета след ремонта, водещо на 3-та. Реконструкцията се прави със заем от Международната банка за възстановяване и развитие – 39.5 млн. евро. Строителството ще продължи 2-3 години, след него пунктът ще грейне като нов, добавя изданието.

Държава и община делят имот на търг, друг акцент от 3-та. Става дума за сградата на ъгъла между улиците „Русе” и „Преслав” в центъра на Хасково. Според експерти имотът е неделим и единственият начин всеки собственик да получи своето е продажба на търг. В този смисъл е и решението на окръжния съд.

Нова схема ощетява шофьорите с „Каско”, темата на 4-та. При настъпило събитие застрахователите заявявали, че определената цена на автомобила е надута и плащали само част от нея. Връщали съответната част от платената сума за застраховката. Така прецаквали клиентите си с хиляди левове. 12 сигнала били предадени на съд от асоциацията за защита на застрахованите.

Станимир Делчев печели боксов финал, акцент от спортната страница. Младият талант от Хасково спечелил златото на турнира за Купата на България за момчета 13-14 г.

За едни 200 000 лв. цяла община на съд, заглавие над главата в „Новинар юг”. Става дума за Димитровград, темата е водеща на 2-ра. Според проверка на Сметната палата парите са събрани целево за такса смет, но били изразходвани за друго. Това е станало през кметския мандат на Стефан Димитров. Според закона наказанието е до 5 години затвор. Тази част от доклада била пратена на главния прокурор.

Юри съди Реджепа, конете под ножа, челно заглавие на първа страница. За проточилата се сага със задържаните в с. Бисер животни. Юри е битият фермер, приютил хайванчетата, а Реджепа – побойникът.

Ангел докара Виена в Любимец, анонс със снимка от 1-ва. Дописката е на 2 страница. Самоукият майстор Ангел Стойков издигнал цяло виенско колело пред къщата си. Построил атракциона, за да радва внучетата си.

Лейтенант Малкия пак клиент на окръжната прокуратура, водещо на 3-та. Милен Колев влязъл в затвора като част от банда за наркоразпространение, а след излизането си бил спипан отново. Сега се води ново разследване, наблюдавано от окръжната прокуратура.

„Хасково” е опасен съперник, страх ни е, казва в интервю за вестника Петко Маринов, треньор на „Лукойл Нефтохимик”. На хасковските баскетболистки им предстои мач точно с тях.

Наказват „Хасково 2012” заради улучено с шише дете, заглавие с въпросителна на спортната страница. Отново за баскетболния мач в неделя. Шишето било метнато в агитката на гостите, за което клубът може да бъде лишен от домакинство.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини