От х:

Днес в x:

От утре: Изземат кафе машини и детски клатушки ако не са вързани с НАП

Автоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП от четвъртък, 1 ноември, ще бъдат запечатвани, предупреждават от Националната агенция за приходите. Машините, на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети. Данъчните припомнят, че 31-ви октомври бе крайният срок за собствениците на тези машини да осигурят дистанционна връзка с нап. Отсрочка от този срок НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА.

148 вендинг машини в Хасковско до тази сутрин са осигурили дистанционна връзка с НАП. 97 от тях са машини за продажба на стоки – кафе, храни и други промишлени стоки, а останалите 51 са развлекателни колички и детски клатушки.

Собственик, който не е вързал автоматите си към НАП може да отнесе глоба до 10 хиляди лева.

До момента около 2 500 машини в страната отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. По данни на бранша към момента оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини