От х:

Днес в x:

Децата на Хасково искат от ЕС да им направи молове

220 деца от хасковски регион нарисуваха представата си затова как ЕС може да промени града, в който живеят. Художниците от 6 до 12-годишна възраст участваха в конкурса под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Те подадоха рисунките си, както е по регламент в Областния информационни център.

Повечето от рисунките изобразяват молове и красиви сгради, което на практика показва и желанието на децата как искат да се развива градът им. Всички произведения ще бъдат подредени на втория етаж на малкия бизнес център.

Това е първата фаза на конкурса. На 1 ноември във всеки от 27-те областни центрове на страната ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи- от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.

Избраните рисунки в различните възрастови групи в регионите отиват на националния конкурс. Той ще финализира на официална церемония на 21 декември в София. Тогава министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

Освен информацията за детските рисунки, на днешната среща в областният информационен център представителите на местни, регионални и национални медии, които работят на територията на Хасковска област, получиха яснота и за четвъртия цикъл от информационни събития с потенциални бенефициенти по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”и ОП „Развитие на човешките ресурси”. За новия период на финансиране експертите от ОИЦ обясниха, че се очаква понижаване на част от безвъзмездната помощ, която ще бъде отпускана занапред.

М. Манолова

част от хасковските медии, които взеха участие в срещата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини