От х:

Днес в x:

Неумит: Дадох 500 лв. рушвет и пак ми отрязаха водата

ВиК реже цимента, под която е незаконната тръба към къщата на Мартин Янков (вдясно)

„Дадох на Максим Белов от ВиК 500 лева рушвет да скрие документа за незаконната връзка към водопроводната мрежа. Мръсникът нищо не е направил и ето – режат ми тръбата“, изрева днес Мартин Янков, докато багерите на ВиК копаеха пред къщата му на ул. „Армейска“ 10.

Вбесеният мъж обясни, че миналата година служители на водното дружество открили незаконната тръба към дома му. Той отишъл още същия ден в сградата на ВиК и там дал парите на Белов, за да потули работата.

„След седмица ме срещна и каза: Няма проблем, всичко е оправено. Пък не си е мръднал пръста. Ще го гръмна!“, заканваше се оставащият на сухо неумит гражданин. Оградилите го многобройни роднини пък оплакаха живота си без вода, като изброиха диагнозите и заболяванията на цялата многострадална фамилия. Почти нямаше член от семейството, който да не страда от тежко заболяване, включително внучето, на годинка и половина, което било с церебрална парализа.

Незаконната тръба на Мартин Янков била спипана миналата година, при същата проверка изгърмели и неколцина комшии. ВиК им начислили служебно вода за една година назад, в зависимост от цолажа на тръбата. Така някои се оказали със задължения от по 2000, 3000, а самият Янков – с 5 бона борчове.

Потърсен по телефона от Haskovo.net, Максим Белов заяви, че това са пълни глупости. „Аз не мога да скрия документите от проверките, защото те са под номера, в три екземпляра. Предполагам, че все още се пазят във ВиК“, допълни Белов, който от година вече не работи във водното дружество. Оглавяваният от него Контролен блок пък е закрит.

„Всеки може да говори каквото си иска. Всеки си е с номерата. Този са го спипали с незаконна връзка и си търси извинение. Това са най-просташките реакции“, коментира още Белов.

Репортер на Haskovo.net потърси и управителя на ВиК Хасково Петко Стойчев за коментар. „Има си прокурор. Тези хора защо са давали пари? Защо не са дошли при мен?“, коментира Стойчев.

Той допълни, че не е знаел да има подобни сигнали срещу бившия му служител. „Ако знаех за такива, аз щях да сезирам прокуратурата да ги провери“, допълни ВиК шефът. Стойчев обясни, че освобождаването на Белов няма нищо общо с подобни неща. „Уволних го, защото не си вършеше работата“, категоричен бе шефът на ВиК.

Още няколко къщи в Хасково останаха без вода днес заради незаконни връзки. Освен на ул. „Армееец“, багерите ва водното дружество копаха и на ул. „Бобов дол“, както и на „Гара движение“

Сред потърпевшите бе и Неджатин Мехмед Комбак, съсед на Мартин с рушвета. Преди година и половина ВиК установило незаконна тръба и му съставили протокол. Дължимата сума е 2 326 лв. Оттогава той си плащал текущите сметки, но старото задължение – не. „Аз толкова пари не съм виждал накуп. Откъде да ги взема? Срамна работа“, възмущаваше се Неджатин. Той обясни, че живее в тази къща откакто се помни. Не каза обаче от колко години е ползвал вода без пари.

Тодор Кръшков

Мартин Янков: Дадох 500 лв. рушвет и пак ми режат водата!

Неджатин Мехмед показва бележките за платена вода. Старият борч обаче му виси
Неджатин: 2000 лева? Толкова пари не съм виждал накуп
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини