От х:

Днес в x:

Общинският съвет одобри Интегрирания план на Хасково

На извънредната си сесия днес Общинският съвет в Хасково одобри Интегрирания план за градско развитие и възстановяване. Представители на фирма „Вамос и партньори“ представиха пред съветниците основните акценти от него – трите зони за въздействие, в които ще се съсредоточи европейското финансиране през следващите 7 години. Те включват кварталите Изгрев, Орфей и Орфей-3, Република, Бадема, Куба, централната градска част, заедно с териториите на бившите казарми, Кенана, както и Източната индустриална зона.

Представени бяха и резултатите от проучването на общественото мнение по повод Интегрирания план, включително основните проблеми на града, според анкетираните граждани. За подробностите около зоните за въздействие, включените и изключените от плана квартали, както и анкетирането Haskovo.net писа многократно.

Единственото изказване против предложения Интегриран план бе на Себахтин Исмаил, който избухна против изключването на квартал Хисаря, който по думите му е най-занемарената част от града.

След него думата взе Антон Иванов от ГЕРБ, който успокои колегата си, че утвърждаването на Интегрирания план и съсредоточаването на европейските средства в определените зони означава, че общината може да насочи собствените си капитали в проблемни квартали, в случая – Хисаря.

Гласуването бе поименно и Интегрираният бе подкрепен от всички съветници.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини