От х:

Днес в x:

Откриха неделното училище в храма „Св. Архангели”

Неделното училище към храма „Свети архангели Михаил и Гавраил” бе открито с водосвет днес. 27 деца от 1 до 5 клас бяха записани за неделното православно училище, но на откриването на учебната година днес присъстваха едва десетина. За сметка на това пък стаята бе пълна с родители и миряни.

Малката Михаела запали кандилцето на неделното школо, а отец Златко обяви, че вече ще има дежурно дете, което ще го пали с огън от храма след неделната литургия.

Свещеникът допълни, че избрали този ден за откриване на православната учебна година заради св. Петка Българска, която църквата почита днес. Освен това заниманията ще се провеждат вече в неделя, а не както досегашните години – в събота, защото било по-удобно.

Неделното училище към православния храм има отколешна традиция, но след дълго прекъсване е било възстановено едва преди няколко години.

В заниманията децата научават не само основите на официалната религия у нас, но и общите правила на доброто възпитание, учат се на почтително отношение към по-възрастните, как да се държат в обществото.

Учители в неделното училище тази година ще бъдат г-жа Людмила и г-жа Йорданка, представи ги отец Златко, който също ще преподава на децата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини