От х:

Днес в x:

„Левски“ гласуваха да пестят хартия и не ругаят в училище

Децата на Васил Левски обещаха да бъдат послушни и добри ученици

Ученици и учители днес тържествено гласуваха дейностите, върху които ще акцентират в следващите три години по международен проект, за развитие на образованието посредством побратимяване на училища. Тържествената сесия и вот бяха в голямата зала на Младежкия център.  

Приоритетните дейности бяха обособени в 4 стълба-екология, икономическа ефективност, социална сфера и интеркултурен диалог. 

Няколко точки фокусираха консенсуса между учителско и ученическо тяло. В раздел икономическа ефективност бе отбелязано, че възпитаниците на школото ще направят всичко възможно да ограничат консумативите си, най-вече хартия. Освен икономическа ефективност, това ще има и пряко отражение върху екологията на планетата, защото спестява изсичането на дървета, необходими за изработването на хартия. 

Учениците с удоволствие биха пенсионирали тетрадките си незабавно, ако им вземат по един таблет, споделиха самите те в отговор на питането, как се пестят тетрадки. 

В раздел „интеркултурен диалог“ пък има точка за приемане на етически кодеткс в СОУ-то. Учтивото и етично поведение в клас ще важи както за учителите така и за учениците. 

На ученически език-да не ругаят и използват нецензурни думи помежду си. „На български“ уточниха група момчетии. Песните на Еминем не са псувни, те са изкуство. 

Децата си обещават да направят всичко възможно за озеленяване на училищният двор и класните стаи, да помагат да болните, възрастните и децата със СОП/Специални образователни потребности/. Най-предпочитаните дейности са училищни пътувания до забележителности у нас и в чужбина. Форматът на проекта дава такава възможност. 

Международният проект в който СОУ „Васил Левски“ са партньори цели обсъждане сред младите хора на глобалните въпроси пред човечеството в началото на новото хилядолетие. За да популяризира проектът, за пореден път в Хасково пристигна професор Есо Еламе от университета Ка Фоскари във Венеция.

Г. Христов

И учителите-също
Приети с гласуване бяха дейности по 4 основни стълба
Проф. Еламе се наслаждава на изкуството на възпитаниците на СОУ "Васил Левски"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини