От х:

Днес в x:

Гроздовата тече 5-6 лева литърът. Търсят шеф с 5 бона заплата. Преглед на регионалния печат

Гроздовата тече 5-6 лева литърът, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Започна сезонът на ракиджийниците, но мераклиите трябва да се бръкнат по-дълбоко в джоба. Вестникът пресмята тазгодишните разходи – за грозде, за казан, за акциз, захар, дърва. Сметката излиза към 5-6 лева за литър домашна. Обаче кеф цена няма, както казват някои мъдри хора.

Строителните разрешителни в Харманли и Димитровград – нагоре, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра.

Социалните отрязаха 770 за топло, друг акцент от страницата. Причината е, че не са достатъчно бедни.

Грабител вади рамото на мъж в Нова Надежда, водещо на 3-та. За грабежа в хасковското село вчера. Нападателят е известен, но се укрива.

50 първолаци по-малко със 150 лева помощ, пише още в броя. 654 семейства са подали молби за еднократната помощ, само 4 са получили отказ. Намаляването на общия брой подпомогнати се дължи на намаляващите деца.

1923-а: костите на Курткале са повече от кокичетата, заглавие на материал на 4-та, посветен на годишнината от Балканската война.

Търсят шеф с 5 бона заплата, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Обявата е от димитровградското бюро по труда. Работодател е чужда компания, която обаче предявява доста изисквания – мениджърски опит, италиански и английски. Засега нямало кандидати.

Сгащиха крадци в ударена кола, друг акцент от 1-ва. За спипаните мародери, тарашили катастрофирал автомобил край Хасково.

Блато вмирисва Каменни, водещо на 2-ра. От реката в района на Градската градина се носи неописуема смрад, жалват се жители на квартала. От общината обясняват, че има проект за този участък, но се търси финансиране.

Купувач: Лъжат ме с кубиците дърва, акцент от 3-та. Жител на хасковското село Конуш изревал, че са го метнали с дървата за огрев. Вместо 3 кубика, измерването му показало, че са поне с половин кубик по-малко. Посъветвали го да се оплаче в общинското лесничейство. Потърпевшият Златко Латунов обаче пресметнал, че разходите му ще са повече пари от разликата в дървата.

Минка Стоянова стана замшеф на БСП, пише още в броя. Бившата депутатка била избрана за заместник на областния лидер Стефан Танев. Другата номинирана – Смиляна Нитова, отсъствала от събранието и кандидатурата й не била гласувана.

Макет на кльон в музея на граничната охрана, темата на 4 страница. Тези дни граничното поделение отбелязва 50-годишнина.

Савко Кътев сред колоси на френските щанги, акцент от спортната страница. Хасковският щангист заминава за Амиен, където ще участва в първия кръг от първенството на Франция.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини