От х:

Днес в x:

19-годишна певица откри 16-ия Хасково джаз

19-годишна певица даде официалния старт на 16-ото издание на „Хасково джаз“ снощи. Младата Кристина Кирова излезе първа на сцената на музикалния форум, който стартира от култовият клуб „Ралица“.

На 19-годишния вокал акомпанираха контрабасистът Христо Минчев, перкусионистът Иван Тонев, а на китарата - организаторът на джазфеста Римитър Русев-Мутата. Фенове от 17 до 70 години препълниха "Ралица". След изпълненията на Кристина Кирова импровизациите продължиха. Съвсем спонтанно се включиха музиканти, приятели на Мутата и на феста.

Малко преди 22 часа хасковският саксофонист Борко Тъканов, който традиционно е в родния си град по време на джазфeста със съпругата си - певицата Ева и малката им дъщеричка, 3-годишната Мина, не издържа и се включи без много уговаряне. "Тука ли ти е сакса?", запита Мутата. "В колата. Има ли време?" „Няма. Носи!“. Борето нямаше нужда от повече обяснение и донесе инструмeнта си. Иван Тонев-Джедая, басистът Христо Минчев, Борко на саксофон и съпругата му Ева, която се изявява, и като добър перкусионст, разбира се, не без подкрепата на китара от страна на Мутата, набързо спретнаха истинска фиеста за почитателите на джаза.

Тази вечер фестът в Хасково продължава в Градската художествена галерия с изложбата "Сполучлив избор" на Ян Калъб от Чехия. По- късно ще има изпълнения на Мария Арнаудова - вокал и Акустично джазтрио от Димитровград.

М. Манолова

Христо Минчев и неговият контрабас
Ч.Р.Д., Луси! Чаровната Луиза Китар посрещна 18-ия си рожден ден с джаз и с усмивка

Борис, Ева и Стенли
И стана тя, каквато стана
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини