От х:

Днес в x:

Бедния в гладна стачка от днес, излиза на палатка. Багери погват „Република”. Преглед на регионалния печат

Бедния в гладна стачка от днес, излиза на палатка, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е на трета страница. Георги Кюсепашев, чийто дом в кв. „Орфей” от миналата седмица се разрушава като незаконен, обявява днес гладна стачка. Мебелировката е изнесена, семейството е приютено при роднини.

Още година с 30 км/ч до Баните, челно заглавие на първа страница. Пътната агенция е прекратила договора с фирмата, която ремонтираше пътя за Минерални бани заради неспазен срок. Другата отсечка, чието ремонтиране стартира по същото време – в Ивайловград, е в още по-лошо състояние. Фирмата-изпълнител „Пътстрой” Стара Загора.

Баневи бранят незаконна ограда и вила в Спахиево, заглавие над главата. Темата е водеща на 3-та. Фамилията обжалва пред Върховния административен съд заповедите за събаряне на масивната ограда и една от вилите в имението.

Ремонт отложи със седмица сесията на ОбС Хасково, анонс със снимка от първа страница. Дописката е водеща на 2-ра. В зала „Хасково” ще се гласува електронно, но проточилият се ремонт отложи и сесията, която бе насрочена за този петък. Заседанието на ОбС ще се проведе на 5 октомври.

6 хасковски сдружения искат европари за саниране, акцент от 4-та. 36 града в страната са включени в проекта на МРРБ за енергийно обновяване на българските домове, Хасково с 6-те си заявки заема едно от челните места по активност.

Не е важно хората да са в храма, а да знаят, че има Бог, казва в интервю за вестника отец Никола. Това е новият свещенослужител в епархията.

Багери погват „Република”, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. До дни започва събарянето на три незаконни строежа на ул. „Акация”, пише вестникът.

Бежанка от Ирак бере душа в болница, друг акцент от 1-ва. 27-годишната жена вчера била изпратена по спешност от свиленградската болница в хасковското АГО.

Секънд хенд сменят бутиците, водещо заглавие на втора страница. Аутлети на известни марки заемат местата на луксозните магазини, добавя изданието.

Патешка тор вмирисва Черноконево, акцент от 3-та. Местни жители се жалват от непоносимата воня в димитровградския квартал. Миризмата идвала от близкия паткарник. Областната агенция по безопасност на храните ще проверява случая. Обектът обаче бил регистриран и напълно законен.

Как да санираме жилището си, темата на 4 страница. Днес и утре в Хасково се провежда информационна кампания за разясняване на проекта за енергийно обновяване на домовете. Срещите с експертите днес са от 15 до 19 часа в търговската част на кв. „Орфей”, а утре в „Бадема”.

Пламен Ставрев бе безкомпромисен на сцената, материалът на 5 страница е в памет на вдъхновения бард.

След 20 г. отново елитен баскет в зала „Дружба”, акцент от спортната страница. Днес е първата контрола на женския тим на Хасково – срещу „Берое 07”. Срещата започва в 17.30 часа.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини