От х:

Днес в x:

Возят децата масово без детски столчета в колите си

Хасковска област- най-проверявана от TIPSOL

Територията на хасковска област попадна под лупата на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ в ЕС /TISPOL/ по време на кампанията, която се проведе в средата на септември едновременно във всички държави-членки. На българска земя в рамките на контролната операция за неизползването на обезопасителни колани и за използването на системите за обезопасяване на деца, най-много проверки са извършени на територията на Хасково – 2 623. Инспекциите, които са направени в София са 2438, 2003 са проверките в София-област, а в Благоевград – 1880.

Общият брой на проверените моторни превозни на територията на България са 36 578, сочат обобщените данни от TISPOL. Най-честите нарушения засечени в рамките на едноседмичното наблюдение, са че пътуващите на предните, до шофьорската седалка, и на задните в колата са без колани. Цифрите показват, че има ръст при случаите, в които са засечени шофьори да возят децата без обезопасителни системи. При проверките контрольорите са отбелязали 145 подобни нарушения. В хода на акцията водачите са проверявани и за наличието на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. 63 са съставените актове за установено административно нарушение по Кодекса на застраховането.

В периода на засиления контрол са регистрирани и криминални престъпления. Част от тях са транспортиране на нелегални емигранти, крадени стоки и цигари без бандерол, притежание на наркотични вещества и управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.

Най-много са нарушенията, са отбелязани в областите Монтана – , Варна и Търговище. Най-малко са регистрираните неспазвания на изискванията за използване на обезопасителни колани в Стара Загора , Ямбол и Видин.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини