От х:

Днес в x:

Проверка на ДАА: школските рейсове в Хасково са в ред

11 училищни автобуса провериха днес служители от Държавната автомобилна инспекция в Хасково, но всички те се оказали в ред. Това съобщи главният инспектор в ДАА Хасково Венелин Сапунджиев.

Днес в страната се проведе проверка на школските рейсове, инспектирани са 359 автобуса и са съставени 21 акта. Два са спрени от движение за 6 месеца поради извършване на превоз без лиценз. Най-честите нарушения са – водачи без карта за квалификация, без аптечки, без пожарогасители, износени гуми, незаверени маршрутни разписания, без технически преглед, без пътен лист, без табела "деца" и др

Първата част от проверката се проведе в периода от 24 август до 12 септември 2012 г.

В хасковска област тогава бяха проверени над 30 автобуса, каза Сапунджиев. При първата проверка през август инспекторите имали дребни забележки, които били отстранени за началото на учебната година. Обект на проверката са не само жълтите рейсове от министерството на образованието, но и всички автобуси на лицензирани превозвачи, които возят ученици. Поради недостатъчния брой на специализираните рейсове много общини сключват договори с такива фирми, за да осигурят транспорта на децата от селата без свое училище.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини