От х:

Днес в x:

Цистерна с газ гори при зареждане. Шофьорът със 70% изгаряния, гасил сам

34-годишен шофьор на цистерна от пловдивското село Брестовица е със 70% изгаряния, след като на бензиностация в село Долна Махала е избухнал пожар, съобщиха от пловдивската полиция. Инцидентът е станал тази сутрин около 9,20 часа.

По първоначални данни по време на зареждане от цистерната изтекъл газ поради техническа неизправност и избухнали пламъци. Шофьорът успял да потуши огъня, но е пострадал тежко. Той е в тежко състояние и е настанен в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с опасност за живота. От пресцентъра на болницата съобщиха, че мъжът е на флуидно легло, като най-засегнати са лицето и крайниците му.


Пострадалият се казва Любен Буков, а цистерната, която управлявал, е на фирма "Лайт комерс" ЕООД. Тя е трябвало да зареди резервоара на газстанцията, която се намира в обекта на "Петрол" АД в село Долна Махала, съобщи Plovdiv-online.


Според управителя на фирмата-собственик Светослав Славов, цистерната е минала наскоро технически преглед. Шофьорът пък работел от 7 години във фирмата и бил достатъчно опитен. Въпреки, че бил обгорен целият, той е успял да врътне крана и да спре изтичането на газ, иначе трагедията щеше да бъде голяма, коментираха полицаи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини