От х:

Днес в x:

Стягат Хасково за празника, сипе се асфалт, Кенана – строителна площадка

Ударно запълване на дупки и изравняване на платното извършват днес, два дни преди започването на тържествата за празника на Хасково, строителни фирми от града. „Европът 2005” ремонтира участъка точно пред входа на парк ”Кенана” – отсечката между училище „Любен Каравелов” и входа на поделението. Полага се асфалт, след това минават валяците. Усърдието стига дотам, че са пуснали дори прахосмукачка по улицата, както се вижда от снимката по-долу. Всъщност, това е точно обратното на прохосмукачка – машината издухва прахоляка и събралите се боклуци в края на платното, до бордюра.

Алеята в Кенана пък е превърната в истинска строителна площадка. Ударно се издигат павилиони, строят се увеселителни атракциони. Всички монтажни дейности трябва да приключат до неделя вечерта, от понеделник започва панаирът, с лека възбуда в гласа обясняват търговците.

Палатките за изложението на производителите на паркинга пред XXI в. бяха издигнати още през седмицата. Очква се там свои продукти да изложат местни и гръцки фирми. Участието на турските е под въпрос, след като комшиите дълго се помайваха и всички места бяха ангажирани. Изложителите няма да плащат наем на общината, но пък обещаха атрактивни промоции по време на изложението.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини