От х:

Днес в x:

Бирници разпродават имоти на задлъжнели в хасковско

Търговски склад в Тополовград беше продаден от Националната агенция за приходите, след като собственикът му не могъл да се издължи към държавната хазна. Борчлията показал и пълна невъзможност да се идлъжи по някакъв друг начин на бюджета. Затова складът му бил отнет и продаден на публичен търг за 40 100 лв.

Данъчните предупреждават, че имат и други начини за справяне с длъжниците. Когато юридическо или физическо лице има задължения към бюджета в големи размери и не ги плаща доброволно, се налага пристъпване към принудително събиране на вземанията чрез запор на банкова сметка или работна заплата, обезпечаване на недвижим имот, превозно средство или вещи.

НАП призовава в случай на затруднения, фирмите и гражданите да търсят публичните изпълнители на агенцията за намиране на най-удобен начин за разплащане към държавата.

Иначе данъчното продава имоти на задлъжнели навсякъде из България. От предложения списък се набива на очи апетитен имот на терен от 2 декара с едноетажна масивна постройка, на 20 километра от Пампорово, която се продава с начална цена от едва 28 хиляди лева. Единственото обезпокоително нещо тук е името на селото с имота-Беден, което се е оказало нарицателно за предишния, вече разорил се собственик.

За тези и други търгове, организирани от НАП, може да се прочете подробно в интернет страницата на приходната агенция на електронен адрес www.nap.bg , в рубриката „Продажби”. Към всеки търг са публикувани условията за участие в него и телефон за контакт със служителя, водещ продажбата.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини