От х:

Днес в x:

Италиански дипломати и бос от “Фиат” стрелят по пернати в Харманли

Италиански дипломати и бос от "Фиат", ще се включат в лова на пернати на територията на Ловно-рибарското сдружение в Харманли, съобщи ловният специалист Дончо Чипилски. Групата е заявила мераците за отстрела у нас от 14 август. Тогава пристига и отговорникът за 24-те филиала на автомобилния гигант, извън Италия, Луиджи Галанте.

Още 15 ловци от Ботуша ще пристигнат, за да мерят точността на цевите си по пернатите на 15 септември.

В момента на територията на харманлийското сдружение, което включва освен землището на община Харманли и тези на Симеоновград и Маждарово, на пусия са 39 чужденци. От тях 22 –ма са гърци, а 17 са от Италия.

Наред с гостите в първия ден от законния отстрел на бекасини, гургулици, яребици и диви гълъби, излязоха и 31 местни дружинки. Сред ловците-мъже има и шест жени, които според думите на ловния специалист са много добри стрелкини. “ По-точни са от мъжете, сигурно, защото са по-мераклийки. Всички са в добро настроение, разпънахме и големи софри, както му е реда. Вятъра и дъжда в района попречиха на слуката, но ловът не е само в това да уцелиш. Тръпката е и да походиш на въздух, да се срещнеш с добри приятели и, разбира се, да разкажеш най-новата си история за сполучлив отстрел.”, обобщи емоциите от лова Дончо Чипилски.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини