От х:

Днес в x:

Легнала полиция ще троши колите на хасковлии

Новия легнал полицай на "Раковски" вече затапи движението в района на Веспрем

5 огромни легнали полицаи се изграждат на ключови хасковски булеварди вчера и днес. Изкуствените неравности от асфалт ще убиват скоростта на хасковлии по „Раковски“ до кръстовището на "Веспрем", по двете посоки на „Съединение“ в района на областната многопрофилна болница и в локалното платно на „Васил Левски“. Поставянето на легналите полицаи е по жалби на граждани, които са се оплаквали от високите скорости които се развиват в тези пътни участъци, съобщиха от пресслужбата на общината. 

Още не сложени, бабуните предизвикаха масово недоволство, главно заради техния размер. Дори с просто око е видно, че асфалтовите полицаи са значително по-високи от обичайните за Хасково изкуствени неравности, било от асфалт или гума. Само за ден и половина, полицаят до магазин „Фамилия“ в локалното на „Васил Левски“вече е одран от брони на преминаващи автомобили. Джиповете нямат проблем, но всяка по ниска кола закача, убеди се Haskovo.net. 

По стандарт, легналия полицай представлява изкуствена неравност с широчина 50 см и височина 5 см. С такива стандарти са и модулите за гумените полицаи, които се продават в търговската мрежа. Всяка неравност над тази височина представлява проблем за автомобила. Поне на теория, собствениците на увредени автомобили могат да заведат дела срещу стопанина на пътя-съответната община, в градовете и АПИ/агенция пътна инфраструктура/ за пътищата извън населените места. 

Поглед върху хасковската „легнала полиция“ показва, че не е необходимо колите да се движат с висока скорост за да пострадат. За безаварийно преминаване се налага движение с не-повече от 5-10 км в час. Което бързичко образува опашка от бавно пъплещи автомобили по булевард "Раковски".

Г.Христов

"Темето" на бабуната се размината на сантиметри с бронята
Полицаят на локалното на "Васил Левски" вече е "одран" от преминаващи автомобили
Само високото окачване преминаваше безпроблемно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини