От х:

Днес в x:

5-ят хасковски басейн-в Маями бийч до хайван пазар

5-ят хасковски басейн е в Македонската махала

Хасково се сдоби с 5 басейна за пръв път от поне 10 години насам. Новият 5-ти, се намира в Маями, но не в онзи във Флорида, а до бившия хайван пазар в хасковската „Македонска“ махала. 

Собственикът Ердал Ахмедов регистрирал съоръжението преди по-малко от два месеца. Писнало му хората от южната половина на Хасково да нямат достъп до басейн в канските летни жеги и направил съоръжението. Басейнчето е с малки габарити, но с обособен детски кът, където дълбочината е не-повече от 60 сантиметра. Мястото за деца е отделено със здрава ограда от същинският басейн, който е дълбок от 1.30 до 1.90 м. Кръчмичка със скара и много студена бира, разнообразява времето на къпещите. Всичко, включително и басейна работи до полунощ или докато има хора. 5 лева за възрастни и 3 лв за деца включват ползването на басейн, чадър и шезлонг. 

В последните години хасковлии се спасяваха от жегите в 4 басейна-хотелските Дружба, Фантазия и Европа и централния басейн Лебеда. 

Басейните в областта внезапно се удвоиха, съобщават от РЗИ. В началото на летния сезон в експлоатация бяха пуснати 9 басейна. По-малко от два месеца по късно, работят вече 19. 

Г.Христов

Басейнчето е с малък капацитет
Комплекс Маями
Ердал Ахмедов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини