От х:

Днес в x:

Съдът проверява вилата на МВР в Кенана. Момче инвалид ще учи онлайн във ВУЗ. Преглед на регионалния печат

Съдът иска документи за законността на МВР-вилата, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е на 3 страница. Делото в административния съд е образувано по жалба на кмета Георги Иванов срещу заповед на областния управител Ирена Узунова. Тя спря проверка на общината за незаконно строителство с мотива, че обектът е със специално предназначение и се контролира от министъра. Съдът поиска строителните книжа от МВР и отложи делото за 11 септември.

НС остави ОбС на половин порция, челно заглавие на първа страница. За намалените с промени в закона заплати на общинските съветници.

Ремонтът на пътя Хасково-Баните закъснява с месеци, акцент от 2-ра. Срокът за изпълнение бе 4 месеца, но тежката зима отложила строителството. Фирмата изпълнител обещала обектът да е готов до края на месеца.

Хасковлия с бременна булка изнася проститутка за Австрия, водещо на 3-та. 18-годишната Айджан Алиева от харманлийското село Надежден изчезнала в неделя. Родителите смятат, че е подлъгана от хасковлията Юджел или пък направо е отвлечена. Засега момичето е обявено за местно издирване, ако не бъде открито, ще го обявят за търсене в цялата страна.

Преведоха 50 000 лв. на МБАЛ „Св. Екатерина”, акцент от 4-та. Парите са от бюджета на димитровградската община. ОбС гласува 180 000 лв. помощ за болницата.

В Шотландия се учи 5 пъти по-евтино от Англия, казва в интервю за вестника възпитаничката на Езиковата в Хасково Елена Кирякова. На 6 страница.

Търсят 40 000 лева за паметник на Ари, водещо на 12 страница. Средствата се набират за паметник на световноизвестния изпълнител.

Момче със 100 процента инвалидност ще учи в университет онлайн, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е на 2-ра. 26-годишният Живко Георгиев от Димитровград е глух, но горещото му желание да учи информатика трогнало ръководството на Пловдивския университет. Оттам разрешили да положи изпит онлайн, а после му изготвили и индивидуална програма за обучение.

Пшеницата от новата реколта рекордно скъпа, чело на 1-ва. Още преди да е приключила жътвата цените на зърното са 350-400 лева за тон с тенденция за повишаване. Причина за това е високото качество, обясняват зърнопроизводители.

Търсят какво му е специалното на Учебния център на МВР, чело на 3-та. За поредния съдебен спор между кмета и губернаторката.

В Хухла ще се надпяват с водата, темата на 4-та. За започващите на 14 юли Мистерии в поетичното село, дало на хасковско двама поети – Ивайло Балабанов и Петър Василев.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини