От х:

Днес в x:

По Е80: Глоби за кашкавал и „дондурма“

В Турция дондурмата е специален сладолед от козе мляко

5-ма души са с актове за разпъване на сергии за продажба на кашкавал по протежението на международен път Е-80. Акцията на хасковската Агенция по храните се разпростря от началото до края на пътя-от Върбица до Генералово.

Търговци от димитровградско и харманлийско се изхитрили да продават кашкавала без да се съобразяват с изискванията на закона за храните. Общото нарушение за всички е било, че кашкавала няма маркировка. Част от кашкавала е бил купешки, другия-местно производство. Въпреки солените цени, стоката вървяла но намесата на хранителната полиция. 

Дългогодишен търговец от Харманли пък бе глобен за продажба на Дондурма, както се нарича на турски сладоледа. Човекът винаги се нагласял на изхода от града и успешно изкушавал комшиите с деликатеса. Изкушил обаче и агенцията по храните. 

160 проверки и 13 акта натресе хранителната инспекция на недобросъвестни търговци за изминалата седмица. 7 от актовете са в Хасково, като най-обезпокоителни са нарушенията по продажба на храни с изтекъл срок на годност. Сладкарски цех е глобен за неспазване на добрите производствени практики.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини