От х:

Днес в x:

19 легални басейна и 1 специален за „Република“

Басейнът на Република

19 са разрешените за експлоатация басейни на територията на областта съобщават от Регионалната здравна инспекция/РЗИ/. Извън мониторинга на здравната инспекция обаче има и „специален“ кът за къпане, резервиран в последните 10 години за хасковския кв. Република. Каналът на напоителни системи на пътя Хасково-Димитровград и днес приюти десетки ромчета, които с удоволствие гонеха жегите зеленясалите води. Дълбочината на водата бе до гърдите на среден на ръст мъж и определено покриваше мнозинството мургавите дребосъци на видима възраст около 2-3-ти клас. Те обаче безстрашно плонжираха от бетона. Дори било по добре, щото нямало да се ударят в дъното. 5-6 батковци зорко наблюдаваха да няма инциденти. „Охраната“ обаче не пожела да бъде снимана, макар благосклонно да разреши на малките да направят някой и друг скок за пред обективите. 

Риск от удавяне едва ли има, но риск от болести със сигурност, констатираха присъстващите журналисти. Само на метри от масовата „къпалня“ плуваха пластмасови бутилки и туби с неизвестно съдържание. Насипен боклук от всякакъв вид променяше до неузнаваемост цвета на водата. Вонята бе неописуема. За разлика от други години, този път отсъстваха каручки. Конете се изхождали във водата, което били нехигиенично. Другите боклуци били далече, къпещите не припарвали до тях. 

Циганчетата не отивали на легалните басейни, първо, защото било скъпо, и второ, защото ги гонели. Язовирите пък били далече. 

Г.Христов

Голям кеф
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини