От х:

Днес в x:

Разбиха канал за бежанци в Харманли и София, тарторът 24-годишен сириец

Изображение 1 от 3

    Канал за незаконно превеждане на бежанци, дайствал на територията на Харманли и Сифия, разбиха служителите на ГДБОП при спец операция на 27 април.

    В акцията са участвали части от от Хасково, Кърджали, Силистра, Добрич и служители на ДАНС.

    Задържани са петима трафиканти, сред които и тарторът -24-годишният Лазгин Мустафа, който е сирийски гражданин със статут на бежанец у нас. Зад решетките са и сънародникът му Али Мохамед, на 42 години, също сириец, но с хуманитарен статут, задържан е и българинът Радослав Янков, на 45 години от Сифия. Тримата са известни на органите на реда.

    При предприетите претърсвания в автомобилите и ползваните от тях адреси са намерени и иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, преносими компютри, документи за финансови преводи, чужди документи за самоличност и други вещи и предмети, използване за реализиране на престъпната дейност.

    На 29 април 2017 г. в Специализирания наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

    Другите двама от групата – 36-годишният Ивайло Димов и Мартин Димов, на 26 години и двамата от Тутракан, са арестувани в Русе по друго дело.

    Те също са привлечени като обвиняеми за незаконен трафик на мигранти, предстои материалите по предишното им дело да бъдат присъединено към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини